Vart får man tag på is!? Den frågan ställde jag mig om och om igen under tiden jag drev mitt eventföretag mellan åren 2012-2015.

Göteborg saknade en isleverantör som kunde leverera stora volymer is när det behövdes, som inte tummade en sekund på kvalité och där isen kunde garanteras att vara livsmedelsklassad. Och som dessutom kunde leverera isen ut till kunden när det önskades. Vi märkte att fler och fler började få upp ögonen för is av hög kvalité, speciellt när det kom till cocktails. Det blev startskottet för Isbudet.

Det som började i mindre volymer, för eget bruk och försäljning till bekanta, har idag blivit en bred produktion och verksamhet riktat mot flera branscher. Vi är idag stolt leverantör av isen som serveras ombord flyg som avgår från Landvetter flygplats. Vår handsågade is finns på en stor del av Göteborg och Stockholms barer, vi finns hos restauranggrossisten Martin&Servera och vår 3kg ispåse med Hoshizaki-iskuber, är godkänd hos ICA. Och snart öppnar vi vår nya isfabrik i Partille.

Mycket har hänt sedan starten men för oss har denna resan bara börjat!

Sebastian Solstad Törnell
Grundare Isbudet